Ota yhteyttä
Kimmelux

Laminoidut turvalasit

Laminoitu turvalasi on kahdesta tai useammassa lasista ja niiden välissä olevasta PVB-kalvosta koostuva lasi, jossa lasi- ja muovikalvokerrokset on kiinnitetty toisiinsa laminoimalla. Muovikerros tekee laminoidusta lasista sitkeän ja vaikeasti läpitunkeuduttavan. Laminoitu lasi rikkoutuu kuormitettaessa tavallisen lasin tavoin, mutta sirpaleet pysyvät kiinni kalvossa, jolloin haavojen syntymisen riski vähenee ja lasilevy pysyy yhtenäisenä ja estää mm. lasin läpi menemisen.

Laminoidussa turvalasissa lasit voivat olla mm. kirkkaita, värillisiä, etsattuja, silkkipainettuja tai maalattuja laseja, karkaistuna tai ilman karkaisua. Kalvona voidaan käyttää mm. kirkasta kalvoa, värillisiä kalvoja ja opaalikalvoa.

Laminoitua lasia käytetään yleensä silloin, kun halutaan, että lasi pysyy rikkoutuessaan yhtenäisenä paikallaan suojaten edelleen sen läpi putoamiselta ja läpimenemiseltä tai kun halutaan värisävyjä, joita ei ole saatavilla massavärjättyinä laseina. Jos lisäksi halutaan yhdistää tähän karkaistun lasin parempi lujuus, voidaan rakenteeksi valita karkaistu-laminoitu turvalasi. Laminoitua ja laminoitua karkaistua lasia käytetäänkin mm. kaiteissa, ikkunoissa, kattolaseissa, ajoneuvojen ohjaamoiden laseissa, jne.

Pyydä tarjous