Ota yhteyttä
Kimmelux

Kaidelasit

Sisätiloihin

Portaissa, eritasoratkaisuissa ja ylätasanteissa lasikaiteen käyttö tuo modernia henkeä ja avaruutta tilaan. Lasikaiteilla saadaan portaista upea valoisa kokonaisuus, joka täydentää kokonaisilmettä tuoden arvokkuutta tilaan. Lasikaiteet parantavat portaiden turvallisuutta esimerkiksi lapsiperheissä, kun liikennöinti portaikossa on helposti havaittavissa ja mahdolliset vaaratilanteet voidaan välttää. Lasikaiteet tehdään aina jokaiseen kohteeseen mittatilaustyönä.

Ulkotiloihin

Lasikaiteilla saadaan ulkoterasseihin ja tasanteisiin näyttävyyttä ja suojaa talon ilmeen mukaan. Moderni tuntu ja oikeat lasien sävyvalinnat takaavat upean näköisen kokonaisuuden.

Turvallisuusmääräykset

Kaidelasien tulee aina olla turvalasia, joko karkaistua, laminoitua tai karkaistua laminoitua lasia. Lasin vahvuus ja rakenne riippuvat kiinnitystavasta, lasien koosta, mahdollisesta putoamiskorkeudesta ja halutusta ulkonäöstä.

Kaide tulee rakentaa, kun putoamiskorkeus ylittää 500mm ja putoamisen tai harhaanastumisen vaara on olemassa. Kaiteen korkeus määräytyy putoamiskorkeuden ja tilan käyttötarkoituksen mukaan. Kaiteen suojaavan osan tulee olla vähintään 700mm korkea. Kaiteen yläreunan ja suojaavan osan välistä saa mahtua läpi särmältään enintään 200 mm:n mittainen kuutio. Kaiteen suojaavan osan alareunan ja tasanteen tai askelman yläpinnan välistä saa mahtua läpi särmältään enintään 60 mm:n mittainen kuutio.

(Lähde: F2 Suomen rakentamismääräyskokoelma, Rakennuksen käyttöturvallisuus, määräykset ja ohjeet 2001. s.7)

Pyydä tarjous

Kaiteen ja suojaavan osan korkeus

(Lähde: F2 Suomen rakentamismääräyskokoelma, Rakennuksen käyttöturvallisuus, määräykset ja ohjeet 2001, Taulukko 2.4.4, s.8)

Taulukkona määräyksetVisuaalisena määräykset kaiteetVisuaalisena määräykset portaat