Ota yhteyttä
Kimmelux

Lasilämmitys

Kun lämpötila laskee alle 0 °C, tulee ongelmaksi lasin jäätyminen. Lumisateessa ajaessa pyyhkimien käytön seurauksena lasin pintaan kertyy jäätä, kunnes kuljettajan näkyvyys estyy osittain tai kokonaan. Tilanne muuttuu todella epämukavaksi ja vaarantaa kuljettajan lisäksi mahdolliset matkustajat, sekä muun liikenteen.

Vastauksena tähän ongelmaan Kimmelux tarjoaa lämmistysjärjestelmät Stanag III luokan luodinsuojalaseihin saakka, lämmitys on huomaamaton paljaalla silmällä.

Kimmelux on käyttänyt paljon aikaa tutkimukseen ja kehittämiseen, että voidaan luoda parempaa teknologiaa ja uusia toimintoja, jotka parantavat tuotetta kaikilla luodinsuojatasoilla, estetiikassa, sekä kestävyydessä.

Miten se toimii

Kimmeluxin uusin kehitetty tekniikka on parempi optiikaltaan, ulkonäöltään ja vasteajaltaan, kuin edelliset tekniikat. Lasi sulaa nopeammin kuin edellisellä tekniikalla.

Kimmelux lämmitettävät lasit käyttävät huippuoptisia metallipinnoitettuja laseja ja polymeerejä

Lämmitystehot 230V järjestelmällä 6-10W/DM2
Lämmitystehot 24-48V järjestelmällä 4-8W/DM2

Lasilämmitysjärjestelmät luodinsuojalaseissa.

Erikoislasitekniikan avulla luodinkestävien lasien ulkopinnat voidaan tehdä lämmitetyiksi, jolloin lasi tarjoaa parhaan näkyvyyden ja turvallisuuden ajoneuvossa.

Lämmitysjärjestelmä voidaan suunnitella haluamallasi lämmitysteholla käyttötarkoituksesta riippuen.

Lämmitettäviä luodin- ja räjähdyksensuojalaseja olemme valmistaneet yli 100mm paksuuksiin saakka.

Valonläpäisykyky lämmitettävässä lasissa

Sensorit, kuten yökameroissa ja kiikareissa, valo ja sadetunnistimissa, kaikki nämä toimivat lähettämällä signaaleja tai aaltoja ajoneuvon ikkunoista.

Metallipinnoitetut lasit, joita käytetään jäätymisenestolaseissa, normaalisti estävät nämä signaalit, sillä metalli toimii suojamateriaalina.

Kimmelux käyttää erinlaisia metallipinnoitettuja laseja lasinlämmitysjärjestelmissään, mutta sotilaskäyttöön menevissä erikoisajoneuvoissa käytetään myös erityistä materiaalia, joka yhdistettynä alhaisen rautamäärän soda-lime-silikaattilasiin tarjoaa korkean energian siirron näkyvän ja IR-säteilyn osalta luodinsuojatussa lasissa.

Edut

- turvallisuus ja nopea huurteenpoisto mahdollistavat paremman ajoneuvon hallinnan ja näkyvyyden.
- paremmat huurteenpoisto ja sulatusominaisuudet kuin minkään tehdasvalmisteisen ajoneuvon vakiojärjestelmässä.
- parempi näkyvyys, huomaamaton paljaalla silmällä.
- erittäin luotettava myös äärimmäisissä olosuhteissa.
- nopeampi kuin normaalit ilmalämmitysjärjestelmät
- voidaan kytkeä ajastimella lämpenemään, lasit sulat liikkeelle lähtiessä.