Ota yhteyttä
Kimmelux

Murronsuojalasit

Kimmelux-murronsuojalasit valmistetaan yhdistämällä lasi- ja polykarbonaattilevyjä yhteen uniikilla Panstor-yhdisteellä. Murronsuojalasissa yhdistyvät erinomaiset optiset ominaisuudet, kovuus, sekä polykarbonaatin lujuus. Murronsuojalasi ei vääristä värisävyjä ja sen valonläpäisykyky on erinomainen. Häiritseviä kaltereita ei enää tarvita, kun suojaus tehdään Kimmelux-murronsuojalaseilla. Murronsuojalaseihin voidaan liittää valmistusvaiheessa lasihälytys, joka tekee hälytyksen kun lasipinta rikkoutuu.

Mekaanista turvallisuutta ei voida parantaa sähköisillä hälytysjärjestelmillä, eikä sitä voida koskaan korvata.

Kimmelux-murronsuojalasi takaa korkeimman tason mekaanisen suojan ja on siksi erityisen sopiva lasitukseen yksityiskodeissa sekä erityisen arvokasta omaisuutta sisältävissä paikoissa, kuten taidegalleriat, museot, pankit, suurlähetystöt ja kultasepänliikkeet.

Testaus

Kimmelux-murronsuojalasit on testattu SFS EN-356 luokkien P6B, P7B ja P8B mukaisesti.

Murtautumisyrityksen kestävyystesti EN 356 tapahtuu kirvestestinä, jossa yritetään tehdä 400 x 400 mm aukko 1000 x 900mm lasilevyyn tietyllä iskumäärällä.

Jos esim. 31 kirveen iskua ovat tarpeeksi tuottamaan tarvittavan aukon, 400 x 400 mm, lasille myönnettiin luokitus P6B ja 71 iskua ylöspäin se saavuttaa luokan P8B.

Kimmeluxin murronsuojalasit on testannut saksalainen tutkimuslaitos Beschussamt Mellrichstadt. Testissä kirveen terä vaihdettiin jatkuvasti uuteen, että saadaan kirveen leikkausteho lasilevyyn maksimoitua.

Luokittelu

Murronsuojalasit on luokiteltu SFS-EN 356 standardissa, terävän esineen iskunkestävyys. Suomessa standardi SFS_EN 356 luokittelee turvaruudulle asetetut vaatimukset. Terävän esineen iskunkestävyysluokat ovat P6B, P7B ja P8B.

Meidän suosituksemme

Standardoitu testi voi vain edustaa pientä osaa murronsuojalasia vastaan kohdistuvista hyökkäyksistä.

Loppujen lopuksi ei jokainen hyökkääjä ei yritä käydä lasin kimppuun kirveellä! Vaikka kirveshyökkäys edustaakin brutaalia hyökkäystapaa ja on siksi erittäin sopiva testi, murrot tapahtuvat usein käyttämällä täysin eri menetelmiä.

Kimmelux-murronsuojalaseja on testattu tämän vuoksi ankarammin kuin standardi edellyttää, kuten räjähteillä ja ajoneuvoilla. Tämä on ainoa tapa saada realistinen käsitys sen kestävyydestä ja ominaisuuksista.